Valeriu Troenco: Trebuie să fim atenți la ce se întâmplă în Ucraina

by Genko Genko

Președintele Nicolae Timofti a convocat luni Consiliul Suprem de Securitate al țării, în cadrul căruia, printre altele, s-a pus în discuție și problema asigurării securității Republicii Moldova în contextul ultimelor evenimente din Ucraina.

Noul ministru al Apărării, Valeriu Troenco, a declarat în urma ședinței că Republica Moldova urmărește cu atenție și îngrijorare evenimentele din Ucraina, în special cele întâmplate duminică la Harkov și Donețk.

”Situația în regiune este foarte complicată. Sunt acțiuni de destabilizare în Ucraina. Știți ce se întâmplă la Donețk, Harkov, Odesa. Nu exclud că sunt provocări care pun niște puncte la care noi trebuie să tragem atenție”, a declarat Troenco.

Întrebat cât de bine pregătită este armata moldovenească în vederea asigurării securității statului, noul șef de la Apărare a venit doar cu cuvinte de laudă la adresa dotării militarilor, declarând că armanentul rămas de pe vremea URSS este unul ”încă performant”.

În același timp, Șeful statului este mai puțin îngrijorat, el exprimându-și din nou speranța că ”în țară va fi liniște”, chiar dacă în preajma semnării Acordului de asociere cu Uniunea Europeană ”ar putea apărea provocări”.

CITIȚI ȘI...