Toate supermarketurile din lume ar putea fi obligate să doneze alimentele nevândute

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Obligația ca supermarketurile să doneze mâncarea pe care nu au vândut-o și nu este alterată ar putea deveni globală, dacă Arash Derambarsh își vede împlinită ideea.

Arash Derambarsh este consilierul local care a făcut ca în Franța supermarketurile să fie obligate să ia măsuri pentru a preveni risipa de mâncare și să doneze alimentele nevândute, dar comestibile, unor instituții caritabile. Acum el vrea să își impună ideea la nivel mondial, arată The Guardian.

Consilierul local susține că este „scandalos și absurd” că alimentele sunt irosite și, în unele cazuri, lăsate să se strice în mod voit, în timp ce persoanele fără adăpost, săracii și șomerii mor de foame.

Arash Derambarsh i-a convins pe parlamentarii francezi să adopte o lege în acest scop după ce a făcut o petiție care a obținut 200.000 de semnături în doar patru luni.

Acum, consilierul vrea să convingă țările europene și pe cele din toată lumea să adopte astfel de legi. „Mâncarea este baza vieții, este un factor elementar în existența noastră”, a declarat Arash Derambarsh.

„Am fost insultat, atacat și acuzat că sunt naiv și idealist, dar am devenit consilier local pentru că am vrut să ajut oamenii. Poate că este naiv să fii preocupat de alte ființe umane, dar știu cum este să îți fie foame”, a adăugat acesta.

Derambarsh a povestit că în perioada în care a fost student i-a fost foarte greu să se descurce în viața de zi cu zi și că atunci și-a dat seama cât de rău este să îți fie foame.

„Când eram student la Drept, trăiam cu 400 de euro pe lună, după ce îmi plăteam chiria, pe care îi foloseam pentru o masă bună în jur de oră 17:00”, a povestit el, adăugând că e greu să înveți sau să muncești când ești flămând și când te gândești de unde o să reușești să faci rost de masa următoare.

Derambarsh a început campania prin colectarea și distribuirea mâncării nedorite din supermarketurile locale.

„În fiecare zi vom ajuta în jur de 100 de persoane. Jumătate vor fi mame singure cu mai mulți copii, pensionari sau angajații cu salarii mici, iar cealaltă jumătate va fi formată din oamenii care trăiesc pe străzi sau în adăposturi”, a susținut consilierul.

Acum, Derambarsh vrea să prezinte ideea sa în septembrie, când Organizația Națiunilor Unite va discuta Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului pentru a stopa sărăcia, la summitul G20 din Turcia, în noiembrie, și în decembrie la Conferința părților (COP 21) de la Paris.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...