(STUDIU, VIDEO) Veste proastă pentru vegetarieni; Descoperire despre plante care stârneşte controverse

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cercetătorii de la Universitatea din Missouri au descoperit că plantele reacţionează la atacuri, iar sunetul omizilor, în momentul în care mănâncă, le-ar face să fie mai defensive.

Cei mai mulţi oameni nu tratează verdeaţa pe care o pun în salată cu foarte mare delicateţe. Dar poate nu ar fi o idee rea să o facă, având în vedere că oamenii de ştiinţă susţin că plantele reacţionează defensiv atunci când „aud” că sunt mâncate.

Cercetătorii de la Universitatea din Missouri, Statele Unite, spun că plantele răspund eventualelor atacuri din mediul înconjurător şi pot identifica sunetele din apropiere.

Citeşte şi: (STUDIU) Dieta vegetariană prezintă pericole pentru sănătate despre care nici nu bănuiaţi

„Cercetările anterioare s-au oprit asupra modului în care plantele răspund în faţa energiei acustice, inclusiv muzica. Dar studiul nostru este primul care analizează reacţia la vibraţiile relevante din punct de vedere ecologic. Am descoperit astfel că vibraţiile asociate mâncării schimbă metabolismul din celulele plantelor, creând nişte chimicale mai defensive, care să ţină la distanţă atacurile omizilor”, spune Heidi Appel, cercetător în divizia de ştiinţă a plantelor, de la Universitatea Missouri.

Experimentul a fost făcut pe nişte plante înrudite cu cele care produc muştarul. Oamenii de ştiinţă au descoperit că, în momentul în care simţeau că omizile încep să mănânce în apropierea lor, produceau mai multe uleiuri de muştar, chimicale care sunt respingătoare pentru omizi. În schimb, dacă erau expuse la alt gen de vibraţii, venite de la vânt sau alte insecte, plantele nu reacţionau în niciun fel, notează Daily Mail.

Descoperirea ar putea fi folosită în agricultură, pentru a ţine prădătorii la distanţă de recolte.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...