5 alimente pe care le mănânci greşit

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vrei să te bucuri de toate beneficiile alimentelor pe care le consumi? Atunci consumă-le inteligent. Time.com a făcut lista greșelilor pe care să nu le mai faci.

Citeşte şi: 5 alimente bogate în grăsimi care te ajută să slăbeşti

1. Legumele
Greșeală
: fierbi sau gătești la cuptorul cu microunde legumele
Variantă mai bună: gătitul la aburi
Este cea mai bună variantă, întrucât păstrează toți nutrienţii legumelor. Broccoli, de exemplu, își pierde proprietățile dacă este fiert, însă dacă este gătit la aburi își păstrează chiar și conținutul de sulforafan (compus cu proprietăți puternic anti-cancer, prezent în legume crucifere).

2. Căpșunile
Greșeală
: le tai felii înainte să le mănânci
Variantă mai bună: mănâncă-le întregi
Căpșunile întregi conțin cu 8-12% mai multă vitamină C decât cele tăiate. Asta se întâmplă pentru că vitamina C se descompune la lumină și oxigen. Cel mai bine este să ții căpșunile în frigider înainte să le consumi.

3. Vinul
Greșeală
: Lași sticlă să „respire”
Variantă corectă: Savurează o sticlă proaspăt deschisă
Dacă o sticlă de vin roșu este deschisă de mai mult de 12 ore, acizii organici și polifenolii încep să se descompună, ceea ce înseamnă că toate beneficiile vinului dispar.

Citeşte şi: 7 alimente pe care le poţi găti direct din congelator

4. Roșiile
Greșeală
: le mănânci crude
Variantă mai bună: le încălzești înainte
Dacă faci acest lucru, crește semnificativ nivelul de licopen, substanță cu efecte anti-tumorale în cancerul de prostată, sân, vezică urinară, pancreas, plămâni și piele. Gătește roșiile în ulei de măsline pentru un pachet nutrițional complet.

5. Alimentele congelate
Greșeală
: sari peste ele la supermarket
Variantă mai bună: consumă-le cât mai des
Produsele congelate au niște atuuri greu de egalat. Fructele și legumele congelate au un nivel mult mai mare de nutrienţi decât cele proaspete, întrucât sunt congelate imediat după ce sunt culese. Pe de altă parte, cele de pe rafturile magazinelor sunt culese înainte să fie coapte (un minus din start la nutrienți), apoi transportate sute, mii de kilometri până ajung la magazinele de lângă tine.

Citeşte şi: 3 alimente ieftine şi sănătoase pe care trebuie să le pui întotdeauna pe lista de cumpărături


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...