Stoltenberg afirmă că Merkel i-a cerut să conducă NATO şi nu putea refuza o „doamnă atât de drăguţă”

by Genko Genko

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Angela Merkel a fost prima care i-a vorbit despre preluarea acestei funcţii şi a mărturisit că nu poate refuza „doamne atât de drăguţe”, scrie Mediafax.

Cancelarul german Angela Merkel „a fost prima care mi-a vorbit (despre funcţia de secretar general al NATO-n.r.). Şi trebuie să recunosc că am o problemă să spun nu atunci când sunt rugat de doamne atât de drăguţe”, a declarat Stoltenberg, într-un interviu pentru emisiunea „Skavlan” de la postul suedez de televiziune SVT.

Fost premier norvegian, Stoltenberg l-a înlocuit pe Anders Fogh Rasmussen în funcţia de secretar general al NATO în octombrie 2014.

El a declarat în cadrul aceluiaşi interviu că este dificilă cooperarea cu Rusia dacă Moscova nu respectă graniţele vecinilor săi, o referire la intervenţia rusă în Ucraina.

Stoltenberg a subliniat că statele membre NATO, precum ţările Baltice, nu se confruntă cu aceeaşi ameninţare, pentru că Alianţa le-ar proteja, iar „liderii ruşi înţeleg acest lucru”.

CITIȚI ȘI...