(FOTO) TOP 6 cele mai extravagante poduri pe care merită să le vezi

by Genko Genko

Podurile sunt acele construcţii care ne leagă unii de alţii şi care fac ca lucrurile să meargă mai repede, chiar dacă natura a ales să le despartă. Cu toate acestea, uneori, ca și în cazul podului Rakotz în Kromlau, Germania, construcția poate transforma întreg peisajul din jurul lui, astfel încât, să devină obiect de artă.

Iată 6 cele mai impresionante poduri, adevărate capodopere peisagistice:

1. Podul Rakotz din Kromlau, Germania.
Arhitectura podului transformă peisajul, în mod indiscutabil, într-o adevarătă opera de artă. Este unul dintre cele mai inedite poduri din lume.

0351

2. Langkawi Sky Bridge din Malaezia
Arhitectul Mayur Kanaiya, cel care a proiectat construcția, a transformat un banal pod într-o adevărată opera de artă. Înalt de 125 de metri, Langkawi Sky Bridge din Malaezia, face posibilă trecerea de pe muntele Gunung Mat Cincang la insula Pulau Langkawi.

maxresdefault

3.Podul din lemn, în satul Cherrapunji din Meghalaya, India

Construit din rădăcinile copacilor, podul este considerat cel mai umed loc din lume. În satul Cherrapunji din Meghalaya există mai multe poduri de lemn, unele atingând lungimea de 30 de metri și pot suporta cu ușurință greutatea a 50 de persoane.

p01j1xqp

4. Podul din Fort de Roovere, Olanda

Podul din apropierea satului Halsteren, este scufundat în apă. Pereții funcționează ca un baraj pentru a opri apa iar structura se integrează perfect cu împrejurimile sale, rămânând invizibil de la distanță.

p01j1z6p

5. Rolling Bridge din Londra

Podul cu o înălțime de 12 metri, folosește o tehnică inovatoare. Mișcarea permite oamenilor să ajungă cu ușurință din Grand Union Canal la Paddington Basin.

018_thumb5

6. Podul Shaharah din Yemen

Este un pod din piatră. A fost construit în secolul al XVII-lea, la 300 de metri deasupra abisului şi face legătura între micul sat Shaharah şi restul lumii. Construcția a fost iniţiată de un lider local.

p01j1y3r

CITIȚI ȘI...