(GALERIE FOTO) TOP 22 cele mai impresionante parcuri din lume

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Unele locuri din lume te fac să uiți să respiri atunci când le privești. Până o să ai ocazia să pășești în acestea îți arătăm câteva imagini care te vor face să visezi cu ochii deschiși.

Springs Garden Keukenof este cea mai mare grădină cu flori din lume, după cum susține Trips To Discover. Aceasta se află în regiunea Dune and Bulb Region, la 40 de minute sud est de Amsterdam.
Springs Garden Keukenof

Grădinile de la Palatul Versailles sunt unele dintre cele mai frumoase din lume și chiar că sunt demne de un rege. Acestea au fost construite de Ludovic al XIV-lea, cunoscut pentru opulența de care a dat dovadă de-a lungul timpului.
Grădinile de la Palatul Versailles

Grădinile Botanice Regale care se află între Richmond și Kew, din sud vestul Angliei, sunt superbe, iar aici se găsesc peste 50.000 de specii de plante.
Gradinile Botanice Regale

La 40 minute de Dublin se găsesc Grădinile Powerscourt, construite în secolul 18. Aici găsești într-un singur loc plante superbe, iazuri sau cascade care te vor face să simți că face parte dintr-o poveste.
Gradinile Powerscourt

Grădinile Butchart din Canada reprezintă un alt loc senzațional și se află pe Insula Vancouver. Pe o suprafață de 55 de hectare se găsesc plante care uimesc prin frumusețea lor.
Gradinile Butchartdin Canada

Thailanda se poate lăuda cu grădina Suan Nong Nooch, cunoscută drept cea mai mare și mai frumoasă grădină botanică din Asia de Sud Est. Peisajul de basm este format din palmieri, alte plante tropicale, flori ornamentale, livezi și case construite în stil thailandez.
gradina Suan Nong Nooch

Facem o altă oprire în grădinile de pe domeniul Biltmore, perfecte pentru o plimbare într-o atmosferă de vis. Aici orice grijă dispare pe loc.
Biltmore

Dacă ai impresia că deșertul este lipsit de viață, Grădina Botanică Deșert din Phoenix îți dovedește că te înșeli. Aici se găsesc 17.000 de specii de plante.
Gradina Botanica Desert din Phoenix

Grădina japoneză din Portland atrage mii de vizitatori anual și dacă te întrebi de ce, uită-te mai jos. Cel mai bine este să o vizitezi primăvara pentru a te putea bucura la nivel maxim de frumusețea plantelor.
Gradina japoneza din Portland

Grădina Rezervaţie Limahuli, din Kauai, Hawaii
Grădina Rezervaţie Limahuli, din Kauai, Hawaii

Grădina Tropicală Farhid din Coral Gables, Florida
Grădina Tropicală Farhid din Coral Gables, Florida

Grădina Speculaţiei Cosmice, Dumfries, Scotia. Deschisă pentru public o singură dată pe an, aceasta îşi are inspiraţia în matematică şi ştiinţă. Este clar chiar de la prima vedere că este unică în lume, Grădina a fost creată de Charles Jencks, alături de soţia sa Maggie Keswick şi se află în Portrack House, lângă Dumfries, Scoţia. A fost realizată în anul 1989, fiind ceva inovator pentru acea perioadă. Ideea care a stat la baza sa a fost aceea ca peisajele create să ducă la naşterea ideilor sau a speculaţiilor în minţile privitorilor.
Grădina Speculaţiei Cosmice, Dumfries, Scotia

Grădina Dumbarton Oaks, Washington, D.C. Un loc de popas, de răgaz şi de poveste, aşa descriu vizitatorii grădina aflată în capătul nordic al Georgetown. Combinaţiile interesante de plante şi structurile construite inclusiv în stil roman dau locului un farmec aparte, care atrage mereu turiştii.
Grădina Dumbarton Oaks, Washington, D.C.

Grădina Botanică din Rio de Janeiro, Brazilia. Grădina Botanică din Rio de Janeiro este una dintre cele mai frumoase grădini din lume. Parcul împreună cu grădina ocupă o suprafaţă de 140 de hectare şi adăposteşte aproximativ 6500 de specii de plante – dintre care unele în pericol de dispariţie şi peste 900 de varietăţi de palmieri. Grădina a fost fondată în anul 1808 de Regele Joao al VI-lea al Portugaliei. Poziţionată în partea dreaptă a mâinii statuii „Isus Hristos din Rio de Janeiro”, grădina este o locaţie excelentă pentru admirarea acestei minuni arhitectonice a lumii moderne.
Grădina Botanică din Rio de Janeiro, Brazilia

Villa D’Este – Grădina minunilor, Tivoli, Italia. Aproape de Roma , la Tivoli, se află una din cele mai frumoase grădini renascentiste. Cu fântâni arteziene şi bazine de apă şi grote înverzite de muşchi şi statui de marmură albă, strălucitoare în bătaia apei. E o grădină de poveste, grădina cardinalilor din familia d’Este. Istoria ei începe în 1550, când exilatul cardinal Ippolito d’Este soseşte la Tivoli. Probabil că îi plăcea mult elementul lichid. Şi îi lipsea Cetatea Eternă.
Villa D'Este - Grădina minunilor, Tivoli, Italia

Grădina Stăpânul Plaselor din Suzhou, China se află în sud-estul Chinei şi a fost construită în timpul dinastiei Song. Grădina are săli construite din bambus în care se aude muzica şi sunetul apei curgătoare.
Grădina Stăpânul Plaselor din Suzhou, China

Grădinile Villa Éphrussi de Rothschild, St.-Jean-Cap-Ferrat, Franţa. Aceste grădini s-au născut la începutul secolului al XX-lea, din viziunea lui Béatrice Éphrussi, baronesă Rothschild. Mai multe stiluri de grădini se îmbină şi duc vizitatorul în epoci şi culturi diferite, de la stilul francez la cel spaniol, japonez sau florentin.
Grădinile Villa Éphrussi de Rothschild, St.-Jean-Cap-Ferrat, Franţa

Grădina Koishikawa Kōraku din Tokyo, Japonia este una din cele mai vechi și mai frumoase grădini din Japonia. Crearea grădinii Koishikawa Korakuen a început în anul 1629, în prima parte a perioadei Edo de către Tokugawa Yorifusa , primul stăpân al clanului Mito Tokugawa , și a fost terminată în timpul succesorului acestuia Tokugawa Mitsukuni.
Gradina Koishikawa Kōraku din Tokyo, Japonia

Grădina lui Claude Monet din Giverny, Franţa. Claude Monet, fermecat în timpul unei călătorii de frumuseţile micuţei localităţi Giverny, decide să cumpere aici o casă, în jurul căreia va amenaja grădina. Grădina din Giverny avea să fie modelul apreciatelor opere „Iazul cu nuferi” şi „Nuferi, armonie verde”. Grădina lui Claude Monet a fost deschisă publicului abia în 1980, după 54 de ani de la moartea pictorului, atunci când lucrările de restaurare au luat sfârşit.
Grădina lui Claude Monet din Giverny, Franţa

Grădina Botanică Kirstenbosch din Cape Town, Africa de Sud, include flori şi plante superbe aparţinând florei specifice regiunii, dar şi din alte părţi din Africa. Grădina se află în spatele muntelui Table şi este străbătută de numeroase poteci. În lunile de vară, aici au loc diverse concerte. Într-un amfiteatru cu păşune verde puteţi organiza un picnic.
Grădina Botanică Kirstenbosch din Cape Town, Africa de Sud

Grădina Sans Souci, Potsdam, Germania. Clădirea în stil rococo a fost palatul de vară al regelui Frederick cel Mare al Prusiei, construit după dorinţa sa şi botezat astfel pentru că aici regele putea să trăiască fără nicio grijă (sans souci). Grădina acestui palat a intrat în topul National Geographic şi datorită combinaţiei interesante de statui romane, decoraţiuni europene şi detalii chinezeşti, care o fac inedită.
Grădina Sans Souci, Potsdam, Germania

Grădina Botanică din Chicago, Illinois aşezată parcă la poalele paradisului, se întinde pe o suprafaţă de 156 de hectare, un fel de muzeu dispus pe nouă insule. Nu mai puţin de 24 de grădini sunt înconjurate aici de habitate naturale: Skokie River Corridor, Padurile McDonald, Preria Dixon etc. sunt doar câteva dintre frumuseţile care însufleţesc acest loc fermecător.
Grădina Botanică din Chicago, Illinois


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...