Mark Zuckerberg: Viitorul Facebook stă în telepatie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Planuri mari pentru cel mai tânăr mogul din industria IT. Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, susţine că reţeaua de socializare se va transforma într-o formă de comunicare telepatică, cu ajutorul tehnologiei.

„Vei fi în stare să gândeşti ceva şi prietenii tăi să experimenteze acea senzaţie imediat. Aceasta este forma finală spre care se îndreaptă tehnologia comunicaţiei”, a comunicat Zuckerberg pe pagina sa de Facebook, relatează postul CNN Money.

Citeşte şi: Regula care stă la baza angajărilor pe care Zuckerberg le face la Facebook, dezvaluită

Planuri pe termen lung

Zuckerberg a răspuns astfel întrebării unui utilizator care vroia să ştie care sunt planurile Facebook pe termen lung.

În ultimul deceniu, Facebook a operat destule modificări în modul de comunicare dintre membrii reţelei, ce-i drept niciunul nefiind atât de radical.

De la simple pagini de profil, Facebook s-a îmbogăţit cu comentarii, Wall de postări, grupuri de prieteni şi news feed. În ultimul an, atenţia asupra comunicării în masă s-a redus punându-se mai mult accent pe mesajele personale.

Facebook a creat şi propria variantă de messenger pentru web şi reţeaua mobile. A plătit nu mai puţin de 22 de miliarde de dolari pentru achiziţionarea serviciului WhatsApp.

Pasul următor: realitatea virtuală

Tot Facebook a achiziţionat şi compania Oculus, renumită pentru experimentele derulate în domeniul realităţii virtuale.

Citeşte şi: Va introduce Facebook butonul „Dislike”? Iată ce spune Mark Zuckerberg

Acum se aşteaptă ca varianta ochelarilor de realitate virtuala Oculus să realizeze o conexiune mai strânsă între senzaţiile resimţite de utilizatori şi prietenii lor, permiţând vizualizarea şi experimentarea senzaţiilor în timp real.

Telepatia ar urma să fie doar un pas înainte care să permită comunicarea directă fără ajutorul unei aparaturi extrem de complexe. Nu este o idee chiar nerealizabilă.

Universitatea din Washington a creat deja un sistem capabil să transmită semnale cerebrale prin intermediul internetului de la o persoană la alta.

În trecut, unul dintre participanţii la studiu a reuşit să mişte cu puterea creierului degetul partenerului aflat la celălalt capăt al conexiunii. Ambii purtau căşti echipate cu diverşi electrozi care prelua impulsurile electrice din creier.

Deşi acest studiu s-a axat în general pe transmiterea impulsurilor din centrii locomotori, liderii din industria IT au planuri mari pentru folosirea acestor descoperiri.

„Sunt câteva direcţii importante în comunicarea umană pe care vrem să le îmbunătăţim. Vieţile noastre se îmbogăţesc pe măsura ce uneltele de comunicare evoluează”, a mai spus Zuckerberg.

Citeşte şi: (VIDEO) Ce cred copiii despre Facebook: Mark Zuckerberg ar trebui să fie îngrijorat


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...