Google te urmăreşte pretutindeni; Cum poţi să asculţi şi să ștergi tot ce ai căutat vreodată pe el

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Utilizatorii sistemelor control-voce precum „OK Google” sunt, probabil, conştienţi de faptul că compania Google stochează înregistrările vocale pe care le primeşte. Dar este totuşi un pic şocant să te confrunţi cu o listă a tutror înregistrărilor tale făcute de companie.

Activitatea Voce şi Audio de la Google nu este intens promovată de companie şi folosirea acesteia oferă un indiciu de ce nu este promovat, potrivit descopera.ro.

Dacă utilizatorul are (sau a avut vreodată) un telefon cu Android, care să posede sistemul de control-voce „OK Google” a văzut, desigur, că pagina ar trebui să arate o listă cu toate comenzile pe care le-aţi dat vreodată (toate căutările voce), alăturat fiind şi un buton de ascultare.

Acest serviciu face parte din încercările companiei Google de a demistifica serviciul de colectare a datelor. Google mai oferă utilizatorilor o istorie a locaţiilor, acestea fiind urmărite graţie aplicaţiei Google Maps sau pur şi simplu prin intermediul unui telefon Android.

În ambele cazuri, serviciul creează sentimentul de nelinişte. Da, e bine să existe posbilitatea de a vedea ceea ce păstrează compania. Dar, de asemenea, acesta este un memento puternic despre cât de mult aceasta ştie despre tine.

Compania nu are motive întemeiate, dar, în caz că utilizaţi serviciul control-voce pe un produs Google, ar fi bine să ştiţi faptul că înregistrările dumneavoastră de voce sunt stocate sub două forme: prima – generală – o cantitate mare de informaţii, recoltată de la utilizatori, care permite îmbunătăţirea recunoaşterii; şi a doua – particulară – învăţând specificul vocii tale. Dacă utilizaţi aceste servicii, şi aţi optat deja pentru stocarea datelor, aveţi, încă, posibilitatea de a folosi o caracteristică a serviciului – de-al opri.

Deconectând activitatea Voice Google nu înseamnă că opreşti stocarea înregistrărilor tale, ci doar că se păstrează cu o identitate anonimă, acestea fiind mai greu de relaţionat cu contul dvs. Iar dacă vă doriţi ca Google să nu mai înregistreze vocea şi informaţiile, există numai o singură soluţie – nu mai vorbiţi cu el.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...