Doi bucătari gătesc din surplusul de alimente al Satului Olimpic pentru locuitorii din Rio care nu au ce mânca

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Plecând de la statisticile care arată că 5% din populaţia oraşului Rio moare de foame, doi bucătari internaţionali au pornit o campanie, venind cu ideea de a folosi surplusul de produse alimentare din Satul Olimpic şi gătirea lor pentru cei mai săraci locuitori ai oraşului.

A 31-a ediţie a Jocurilor Olimpice s-a confruntat cu critici grave cu privire la criza economică majoră a ţării gazdă, compania de catering contractată de Satul Olimpic furnizând mâncare pentru 11.000 de competitori. Mare parte din alimente rămân neconsumate.

Bucătarii Massimo Bottura şi David Hertz şi-au propus şă gătească aproximativ 5.000 de meniuri zilnic, folosind ingredientele care nu mai sunt utile în Satul Olimpic: „Vom lucra numai cu ingrediente care sunt pe cale să fie irosite, cum ar fi alimentele care vor expira în câteva zile. Vrem să luptăm împotriva foametei şi să oferim acces la mâncare”, a declarat chef Hertz pentru Reuters, citat de independent.co.uk.

În Brazilia, foametea înregistrează un procent de 5 % din populaţie, de la aproape 15% cât era în 1990. Programul celor doi bucătari va continua pe toată durata Jocurilor Olimpice şi a Jocurilor Paralimpice, după care va funcţiona ca o campanie socială.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...