A crescut în sărăcie, iar acum e la Davos şi vrea să schimbe lumea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un tânăr britanic încearcă să schimbe lumea la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveţia, unde se află o mare parte dintre cei mai puternici oameni de pe planetă.

Alvin Carpio, în vârstă de 28 de ani, s-a născut şi a crescut în Newham, unul dintre cele mai sărace cartiere ale Londrei, relatează Business Insider.

Mama lui a ajuns în Marea Britanie pe când avea 19 ani şi s-a angajat la un hotel, unde făcea curăţenie în camere. La scurt timp, soţul său a urmat-o în Regatul Unit. El s-a angajat ca ospătar, însă a murit când Alvin Carpio avea doar 9 ani, aşa că familia sa a trăit de atunci doar dintr-un singur salariu.

În ciuda traiului dificil, Alvin nu a apucat-o pe căi greşite, aşa cum s-a întâmplat cu foşti colegi de-ai săi, care au ajuns la închisoare pentru jaf sau omoruri, ori trăiesc din ajutoare sociale.

Alvin Carpio se află în aceste zile la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveţia, eveniment care a adunat 2.500 dintre cei mai influenţi oameni ai planetei. Tânărul se simte copleşit de această reuşită a sa, însă e determinat să-şi atingă scopul.

Lobby pe lângă oameni influenţi

Alvin Carpio a fost invitat special de organizatori să participe la Forumul Economic Mondial de la Davos. În cadrul acestui eveniment, el are rolul de a-i convinge pe participanţi să abordeze şi o temă socială importantă: cum ar putea guvernele şi companiile să rezolve problema sărăciei.

„Forumul Economic Mondial reprezintă o bună ocazie pentru a crea nişte relaţii cu oficiali guvernamentali şi cu şefi de companii, dar şi pentru a vedea cât de implicaţi sunt în această treabă.

Deja am purtat câteva conversaţii fructuoase legate de ce trebuie să facă mediul de afaceri pentru a eradica sărăcia. În primul rând, angajatorii trebuie să se asigure că plătesc salarii decente şi să renunţe la anumite idei preconcepute. De exemplu, ar trebui să le ofere o şansă celor care au cazier”, a opinat tânărul londonez.

Cu toţii merităm o a doua şansă

Carpio a mărturisit că, în copilărie, în cartierul Newham era la modă să fii infractor, aşa că mulţi dintre cunoscuţii săi au făcut închisoare. Însă din această cauză, acum le e foarte greu să-şi găsească un loc de muncă.

Mai mult, munca „de jos” a fost înlocuită în mare parte de tehnologie.

„Tocmai de aceea e important ca guvernele şi companiile să se asigure că nu se pierde potenţialul unor persoane apte de muncă. De exemplu, în timp ce e bine că toată lumea te încurajează să devii antreprenor, dacă provii dintr-un mediu defavorizat, e foarte probabil ca afacerea ta să se transforme într-un eşec. Nu e cazul tuturor, însă de multe ori aşa se întâmplă.

Nu spun ca nu ar trebui sa cautam un Bill Gates in Plaistow (estul Londrei), insa ar trebui si sa ne asiguram ca toata lumea are oportunitatea de a se angaja undeva”, a mentionat tanarul.

Nu a uitat de unde a plecat

Business Insider scrie că e foarte simplu să-ţi dai seama de ce organizatorii evenimentului din Davos l-au ales pe Carpio pentru a vorbi despre sărăcie şi pentru a-i convinge pe oamenii influenţi să facă ceva pentru a schimba lumea.

Pasiunea sa pentru a face bine celor de lângă el îl transformă într-un model de urmat.

El a crescut într-o zonă săracă, dar a reuşit să termine cu note foarte mari cursurile London Oratory School, unde au învăţat şi copiii fostului premier britanic Tony Blair.

De asemenea, tânărul a mers şi la facultate şi are diplome de la cele mai prestigioase universităţi din ţară, SOAS University of London şi London School of Economics.

Ulterior, a lucrat la Catch22, unde a ajutat familiile cu probleme, dar a înfiinţat şi o cantină pentru sărăci. De asemenea, a organizat mai multe evenimente caritabile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...