Bild: Cinci pedepse împotriva lui Putin și vom avea pace în Siria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În timp ce conducerea UE caută modalități de influențare a Rusiei pentru a opri bombardamentele de la Alep și realizarea unui armistițiu în Siria, presa caută în paralel posibile pedepse pentru președintele rus. Tabloidul german Bild oferă cinci variante care, potrivit publicației, pot influența politica externă a lui Vladimir Putin.

Astfel, ziarul propune introducerea „unui embargou asupra tehnologiei high-tech”. „Fără tehnologie occidentală (de exemplu, în gestionarea sistemelor informatice), Rusia nu va fi în măsură nici să extragă materii prime, nici să creeze arme”, se spune în articol. Deputatul Elmar Brok, din partea partidului de guvernământ din Germania -„Uniunea Creștin Democrată” – sprijină ideea într-un interviu acordat publicației: „Avem nevoie de un astfel de embargou. Agresorul trebuie să vadă ce consecințe poate avea războiul pentru el”.

A doua opțiune ar putea fi o respingere a conductei „Nord Stream”, pe care Rusia intenționează s-o extindă. „Putin finanțează războiul din încasările din vânzarea de gaze naturale. Noi trebuie să prevenim construirea unei conducte noi”, a spus Omid Nuripur, expertul partidului „verzilor” din Germania.

A treia cale de influențare a Rusiei este extinderea listei persoanelor sancționate. Publicația recomandă includerea conducătorilor unor companii mari precum „Rosneft” (Igor Secin) și „Gazprom” (Alexei Miller). Anterior, surse diplomatice au anunțat pentru Reuters despre posibila includere pe lista neagră a UE a 12 oficiali ruși.

A patra sancțiune propusă – boicotarea Cupei Mondiale de Fotbal, pe care Rusia o organizează în 2018 și care îi promite „bani și prestigiu”. Bild remarcă faptul că boicotarea turneului ar fi o „lovitură dublă pentru Putin”. „Asociația de Fotbal german ar trebui să se gândească la boicot”, a declarat Ozcan Mutlu, deputat din partea Partidului „Verzilor”.

În cele din urmă, a cincea pedeapsa pentru Putin – impunerea unei zone de interdicție aeriană în Siria. Autorii constat că decizia ar fi riscantă pentru Statele Unite, din cauza riscului de ciocnire cu Rusia, dar adaugă în același timp că ar putea oferi o oportunitate excelentă pentru o soluție politică a crizei.

Publicația subliniază faptul că, în contextul discuțiilor despre pacea eșuată din Siria, comportamentul lui Putin ne dă clar de înțeles că liderul rus nu este interesat de găsirea unei soluții diplomatice, ci de victorie militară.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...