Benzină din resturi de drojdie de bere; Combustibilul deja este în benzinării

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

DB Breweries, subsidiara din Noua Zeelandă a Heineken, a transformat resturile de drojdie rezultate în urma producției de bere în bioetanol. Brewtroleum a ajuns deja în câteva benzinării din țara insulară.

DB Breweries, unul dintre cei mai cunoscuți fabricanți de bere din Noua Zeelandă, a demarat o colaborare cu o companie petrolieră pentru a cuantifica resturile de drojdie rămase în urma producției de bere. Subsidiara neozeelandeză a Heineken a descoperit că rămâne cu o cantitate impresionantă de drojdie în urma producției de bere și că aceasta poate fi distilată pentru a obține etanol. Substanța obținută de berărie este trimisă apoi la Gull Petroleum, care adaugă benzină la etanol și obține biocombustibilul E10, care are o cifră octanică de 98 și 10% etanol ecologic.

Sortimentul de E10 rezultat a fost botezat „Brewtroleum” și este deja disponibil în benzinăriile locale din țara insulară. Mai mult decât atât, neozeelandezii vor să-l exporte și pe alte piețe. Avantajul în fața procesului obișnuit de obținere al bioetanolului este utilizarea unui deșeu obținut în mod normal în cadrul unui procedeu de fabricație, care nu afectează în niciun fel recoltele și resursele alimentare ale unei țări, scrie Automarket.ro.

Actuala sursă de bioetanol este porumbul, iar culturile dedicate de bioetanol au dezafectat echilibrul în anumite zone și au crescut prețul acestui aliment pe fondul transformării unor culturi întregi în carburant.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...