Ai consumat-o greșit până acum: Cum se bea, de fapt, votca

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Până acum ceva vreme, petrecerile la care nu exista măcar o sticlă de votcă erau extrem de rare. În ultima perioadă, această băutură alcoolică a dispărut treptat din peisaj. Din păcate, acest lucru s-a întâmplat înainte ca lumea să înveţe cum se consumă ea de fapt.

Dintre petrecerile cu votcă despre care ţi-am vorbit, la cel puţin trei sferturi dintre ele ea era consumată în amestec cu cola, un fel de Vodka Libre, dacă putem să o numim aşa. Dacă nu o poţi bea seacă, cea mai sigură variantă este să o amesteci cu suc de portocale. Dacă ţi se pare prea simplu, poţi încerca câteva cocktailuri ceva mai complexe care au la bază votcă: câteva exemple ar fi Cosmopolitan, Moscow Mule sau White Russian.

Totuşi, dacă vrei să o savurezi cu adevărat, varianta seacă e cea mai bună. Având în vedere că nu o vei consuma în cantităţi mari, îţi sugerăm să nu te zgârceşti când o cumperi: la fel ca în cazul oricărei alte băuturi, de multe ori, preţul reflectă calitatea. Evident, această regulă nu se aplică întotdeauna, astfel că cel mai bine ar fi să înveţi cum să recunoşti o votcă bună odată ce ai cumpărat-o, după care să îi rămâi fidel. Odată ce ai ales-o, nu te grăbi să o dai peste cap de îndată ce ai ajuns acasă. Ea se bea cât mai rece, aşa că o poţi lăsa liniştit câteva ore în congelator.

După ce s-a răcit bine, toarn-o în pahare joase şi savureaz-o. Şi când spunem asta nu ne referim la zece shoturi înghiţite în grabă, urmate de un somn prelung. Votca se bea încet, cu înghiţituri mici, tocmai pentru a îi simţi gustul şi aroma.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...