Emblematice pentru gastronomia franceză, brânzeturile sunt cunoscute în principal pentru gustul lor pronunțat. Unele din ele însă s-au facut remarcate și prin mirosul deloc prietenos cu nările.
Citește și: 11 feluri de brânză pe care trebuie să le guști măcar o dată în viață
1. Le Camembert de Normandie
Este o branză clasică printre cele cu un miros pronunțat.
Foto: cheeseonline.fr
2. L’Epoisses de Bourgogne
Considerată o adevărată otravă pentru nări, această brânză este un răsfăț pentru papilele gustative.
Foto: murrayscheese.com
3. Le Maroilles
O branză recunoscută pentru respirația urât mirositoare de a doua zi după ce este consumată.
Foto: cuisine-astuce.com
4. Le Livarot
Este o branză din lapte de vacă, cunoscută pentru culoarea portocalie și… mirosul urât.
Foto: produits-laitiers.com
Citește și: (FOTO) Micul dejun în 25 de țări din întreaga lume; Ce se mănâncă dimineața
5. La Boulette d’Avesnes
Este o branză făcută din resturi de Maroilles, la care se adaugă ierburi aromatice și un înveliș de paprika. Când e gata, devine o adevărată bombă olfactivă.
Foto: lebensmittellexikon.de
6. Le Pont Lévêque
La fel ca și alte brânzeturi din Normandia, această brânză nu este tocmai prietenoasă cu nările.
Foto: fromageriegillot.fr
7. Le Vieux-Lille
Este rudă cu Maroilles, dar miroase chiar mai urât decât aceasta.
Foto: frenchseams.com
8. Le Fium’orbu
Originară din Corsica, este o branză făcută din lapte de capră. Invelișul este cel urât mirositor, cu o aromă pronunțată de praf de copt.
Foto: theinternationalman.com
9. Le Roquefort
Nici celebra brânză cu mucegai nu miroase mai bine. Doar că nu este atât de puternic mirosul ei.
10. Le Vieux-Boulogne
Brânză făcută din lapte crud de vacă, aceasta își datorează mirosul neplăcut crustei care este spălată în mod regulat cu bere.
Foto: produits-laitiers.com