IBM va ajuta Republica Moldova să-și îmbunătățească educația și e-transformarea

by Genko Genko

Reprezentanții corporației americane producătoare de tehnologii avansate IBM au avut astăzi o întrunire cu premierul Iurie Leancă, ministrul Educației, Maia Sandu, și directorul Centrului de Guvernare Electronică, Stela Mocan, în privința disponibilității de a oferi suport Republicii Moldova în domeniul educațional.

Programul de suport prevede familiarizarea copiilor cu tehnologiile avansate începând cu vârsta preșcolară, modificări în curricula școlară, dar și perfecționarea procesului educațional în domeniul TIC la universitățile din țară.

„Dezvoltarea sectorului TIC va contribui la atragerea investițiilor în economia țării, dar și la crearea condițiilor în care tinerii să-și poată valorifica potențialul acasă, nu peste hotare, în lipsa unei infrastructuri necesare”, a remarcat Prim-ministrul Iurie Leancă.

Menționăm că printre rezultatele scontate ale progreselor RM din domeniul noilor tehnologii informaționale și comunicaționale se numără pregătirea mai multor specialiști calificați pentru aplicarea agendei de e-transformare a Guvernului, dar și pentru sectorul privat.

IMG_3960

CITIȚI ȘI...