(AUDIO) Ce crede conducerea de vârf a PL despre unioniști: „Le spală creierii la membrii noștri”

by Genko Genko

Deși se declara un partid unionist, membrii din conducerea PL nu au cea mai bună părere despre organizațiile unioniste de la Chișinău.

Cel puțin asta reiese dintr-o înregistrare postată de către portalul Infoprut.ro, care surprinde discuții şedinţă de partid, pe fondul recentelor alegeri parlamentare din România.

Liderii liberalilor văd un pericol pentru partidul lor, temându-se că unioniștii vor încerca să-și creeze un partid care să atenteze la fostul electorat PL.

Iată câteva subiecte abordate în această înregistrare:

Ghimpu: „Nici nu rămânea o colaborare cu mişcarea lui Băsescu, indiferent de faptul că o zis el că nu sunt unionist, dar după cum v-am spus, chiar dacă am avut discuţii despre candidaţii care îi promovează aici, şi ştiu că au nevoie de voturi, n-am reacţionat, nici să-i susţinem când (…) Eu aşa le-am zis, că voturile o să le aveţi numai când o să susţineţi candidatul PL, şi ei aşa au zis, că da, noi transmitem domnului Băsescu”.

 Despre „planul” lui Traian Băsescu: 

 Voce: „Interesul este altul. În funcţie de rezultatul pe care îl vor obţine la alegeri pe Moldova, să-şi creeze un partid unionist în frunte cu Băsescu, care deja are cetăţenie. Dacă ei trec de 75 – 100.000, 100.000 e deja procentul care îţi arată că treci pragul. Nu degeaba îi 10 TV, nu degeaba îi Unirea”.

Ghimpu: „Votul pentru Senat şi Camera Deputaţilor îi una, şi să vii să ai partid aici şi să te voteze la viitoarele alegeri parlamentare, îi cu totul alta. Ăsta-i un consemn că Băsescu vine peste noi”.

Voce: „Trebuie să-l rugăm pe Dodon să-i…”

Voce: „Să-i ia cetăţenia?”

(Râsete)

Ghimpu: „Linişte!”

Voce: „Dacă un unionist luptă împotriva altui unionist, care suntem noi, ăla nu mai este unionist, acela-i pederast…”

(Râsete)

Ghimpu: „Linişteee!”

 Despre Constantin Codreanu, candidat  pe lista pentru dispora la Camera Deputaţilor din Parlamentul României, din partea PMP:  

Ghimpu: „Cum i-am zis eu lui Codreanu. Băi, Codreanu, te-ai convins că fără membrii PL, nici semnături nu poţi strânge? Aşa cum şi demonstraţiile le-ai avut tot cu membrii PL, majoritatea”.

Ghimpu: „Noi îi lăsăm pe ai noştri. Ei îi folosesc…”

Voce: „Le spală creierii, apropo…”

Ghimpu: „Îi folosesc pe ei şi, mâine, poimâine, te trezeşti că se ridică împotriva ta deja.”

 Despre manifestaţiile unioniste: 

Ghimpu: „O să avem o şedinţă (…) şi cred că o să luăm o decizie (…) Niciun tânăr de-al nostru nu mai are ce căuta în mişcările astea unioniste. Ori cu noi, ori cu dânşii. Pentru că noi avem în PL membri din organizaţiile de tineret care sunt membri şi în ODIP, mişcare unionistă, şi în Tineretul Moldovei ( n.r. – Tinerii Moldovei), peste tot, ai noştri!”.

Anterior, ministrul Mediului, Valeriu Muntenu, l-a acuzat pe ministrul Apărării, Anatol Șalaru, că ar fi făcut înregistrări de la ședințele liberalilor.

CITIȚI ȘI...