Cercetători: Jumătate din caviarul rusesc, „bombe cu agenți patogeni”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Producția a 13 din cei 23 de producători ruși de caviar nu respectă reglementările sanitare comune, susține Elena Saratțeva, adjunctul șefului agenţiei Roskacestvo din Rusia, o organizaţie publică, înfiinţată de Guvernul rus pentru controlul calităţii produselor, scrie TASS.

Saratțeva a precizat că în cinci din cele 13 probe care nu îndeplinesc reglementările sanitare au fost descoperiţi bacili E. coli. Ea a menționat că prezența E. coli în produse indică problemele de salubritate existente în procesul de producție, deoarece acest microorganism nu trăieşte în peştele viu.

Site-ul Roskacestvo subliniază faptul că specificul producției de caviar este de asemenea natură că orice abatere minoră în lanțul de producţie „de la mare la furculiță” poate perturba calitatea acestuia.

„Piața rusă de caviar de somon este foarte complicată și problematică. Aproape jumătate din caviarul vândut este un produs nesigur. Practic, în cutiile sau borcanele de caviar se găsesc agenţi patogeni precum, Escherichia coli, Staphylococcus aureus și drojdia”, se arată în raportul organizaţiei.

Documentul subliniază faptul că conținutul ridicat de drojdie poate strica gustul de caviar, duce la „explozia” borcanului și avea impact negativ asupra sistemului digestiv uman. La rândul său, Staphylococcus aureus poate provoca procese inflamatorii ale pielii, mucoaselor, oaselor, articulațiilor și a sistemului digestiv, această bacterie fiind extrem de periculoasă pentru copii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...