Zeci de moldoveni, întorși de la granița Rusiei și Uniunii Europene

by Genko Genko

18 moldoveni nu au putut intra pe teritoriul Federaţiei Rusă, săptămâna trecută, în timp ce 6 moldoveni au fost deportat și din Uniunea Europeană în această perioadă, în timp de 7 au primit interdicție, anunță Poliţia de Frontieră.

În perioada de referință, 7 persoane au încălcat frontiera de stat, iar alte 35 de persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere.

De asemenea, 34 de cetățeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova, alte 22 de persoane aflate în conflict cu legea și o unitate de transport dată la consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale și internaționale.

Potrivit Poliției de Frontieră, în perioada de referință, 28 cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Republica Moldova, iar alte 111 persoane au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 314.567 traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 76.564 traversări.

CITIȚI ȘI...