Zeci de kilograme de aur și milioane de dolari descoperite în locuința unui fost ministru ucrainean

by Genko Genko

Poliția ucraineană a confiscat 42 de kilograme de aur și 4,8 de milioane de dolari americani în numerar în cursul unei descinderi la apartamentele fostului ministru ucrainean al energiei, Eduard Stavițki, a declarat sâmbătă ministrul de interne, Arsen Avakov.

Potrivit lui Avakov, perchezițiile se desfășoară în cadrul unei anchete privind corupția în sectorul energetic.

„Am rămas fără cuvinte atunci când am primit un raport despre rezultatele din această dimineață. Cât de mult trebuie să fure cineva pentru a avea astfel de ‘fleacuri’ la domiciliu ca bani de buzunar”, a declarat Avakov într-o postare pe Facebook.

Cariera lui Stavițki a înflorit sub președinția lui Viktor Ianukovici, fiind numit ministru al energiei în decembrie 2012, potrivit aceleiași surse.

Mass-media ucrainene îl descriu pe Stavițki — care nu a putut fi contactat pentru comentarii — drept unul dintre membrii cercului lui Ianukovici.

Vineri, poliția ucraineană l-a reținut pe directorul executiv al companiei energetice de stat Naftogaz, Ievhen Bakulin, în cadrul anchetei privind corupția din sectorul energetic, despre care se spune că ar fi costat statul ucrainean circa 4 miliarde de dolari.

CITIȚI ȘI...