Zaur Dadaev, suspectul în asasinarea lui Nemțov, are un alibi

by Genko Genko

Zaur Dadaev, care este principalul suspect al autorităților ruse în asasinarea opozantului rus Boris Nemțov, are un alibi, potrivit avocatului său.

Ivan Gherasimov, avocatul lui Dadaev, susține că clientul său se afla într-un alt loc în momentul crimei. Avocatul a declarat pentru RBK că Dadaev se afla în Moscova, acolo unde venise pentru câteva zile, dar că nu are nicio legătură cu moartea lui Nemțov.

El a refuzat să dea mai multe detalii despre locația în care s-ar fi aflat Dadaev în momentul asasinării.

Un alt suspect, Temirlan Eskerhanov, de asemenea ar avea un alibi, potrivit avocatului său. El s-ar fi aflat într-un club de noapte în momentul asasinatului, acolo unde este locul său de muncă.

Dadaev a declarat anterior că a fost amenințat pentru a recunoaște că el l-a ucis pe Nemțov.

El a sugerat de asemenea că se temea să nu fie ucis dacă nu mărturiseşte că l-a ucis pe opozantul rus. „Continuau să strige ‘L-ai ucis pe Nemţov?’. Eu am răspuns că nu”, a declarat inculpatul, adăugând că a fost reţinut alături de un fost subordonat, Ruslan Iusupov. „Au spus că dacă mărturisesc îl vor elibera. Am acceptat. M-am gândit că îl salvez pe el, iar pe mine mă vor duce în viaţă la Moscova”, a precizat Dadaev.

Boris Nemţov, în vârstă de 55 de ani, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost împuşcat mortal pe 27 februarie, în timp ce se plimba pe un pod din apropierea Kremlinului cu prietena sa, fotomodelul ucrainean Anna Duriţkaia, în vârstă de 23 de ani.

CITIȚI ȘI...