(VIDEO) Vicepreședintele CEC: Alegerile parlamentare și cele locale au fost fraudate

by Genko Genko

Atât alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 cât și scrutinul local din aceste an, au fost fraudate, susține chiar vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale, Ștefan Urîtu.

Urîtu a participat duminică la protestul organizat de către Platforma Civică Demnitate și Adevăr în Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde a declarat că Republica Moldova a ajuns să fie controlată de o caracatiţă oligarhică, care a capturat toate instituţiile de stat.

Vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale a declarat că ultimele două scrutine din Republica Moldova, cel parlamentar din 2014 și cel local din 2015, au fost fraudate.

„Alegerile parlamentare din 2014 şi alegerile locale din anul curent au fost fraudate. Nu este prima dată când spun acest lucru. Am spus-o de trei ori la şedinţa publică a CEC. Am încercat prin instanţele de judecată, prin Procuratură. Până în prezent stau cererile mele la Procuratura Generală încă din iulie. Trebuia să fie dat un verdict în trei zile sau cel târziu până la confirmarea alegerilor de către instanţa de judecată. Nici instanţele nu au făcut dreptate, şi nici Procuratura nu au făcut dreptate până în prezent”, a menționat funcționarul.

Urîtu este de părere că alegerile parlamentare anticipate se pot desfășura doar cu o nouă Comisie Electorală Centrală.

„Este imposibil să sperăm la o schimbare, dacă nu se schimbă sistemul electoral, dacă nu se aduce în bună funcţionare Comisia Electorală Centrală, Procuratura Generală şi instanţele de judecată”, a continuat acesta.

El a îndemnat și alți funcționari să urmeze exemplul său și să se alăture protestatarilor.

„Este important ca toţi cei care nu vor să fie asociaţi cu criminalii să vină aici, în faţa poporului, şi să declare sincer şi deschis şi să fie judecaţi de către popor”, a declarat Ştefan Urîtu.

CITIȚI ȘI...