Platforma DA, despre protestul anunțat de către Dodon și Usatîi: O încercare de manipulare

by Genko Genko

PSRM și PN încearcă să redirecționeze spiritul protestatar, prin acțiunea pe care au anunțat-o începând cu 27 septembrie, în fața Parlamentului Republicii Moldova, a declarat luni președintele Consiliului Marii Adunări Naționale, membrul Platformei Civice Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Potrivit lui Năstase, liderii celor două partide, Igor Dodon și Renato Usatîi, ar fi trebuit „să se manifeste acolo unde sunt, în Parlament și în calitate de primar al Bălțiului”.

„Este o încercare de manipulare, de preluare a spiritului protestatar. Dar nu au nicio șansă, pentru că unul este promotor al ideii Uniunii Vamale, care nu există, iar al doilea știți foarte bine din ce zonă este. De partea noastră sunt spiritul protestatar și lupta pentru întoarcerea pe făgașul proeuropean”, a declarat Năstase.

Protestatarii din PMAN susțin că în acțiunea organizată de cele două partide există și „tendințe manipulatorii și de complicitate cu actuala guvernare”.

„Plahotniuc a creat acum un sistem care-i permite ca astăzi să facă alianță cu Ghimpu și Filat, iar mâine cu Dodon și Usatîi. Consiliul Marii Adunări Naționale, care este împuternicit să identifice o alternativă politică curată, are o cu totul altă sarcină decât aceste două partide”, a mai spus Năstase.

Partidul Socialiștilor și „Partidul Nostru” au anunțat luni proteste non-stop în fața Parlamentului. Cele două partide vor demara protestele la 27 septembrie.

CITIȚI ȘI...