Voronin vrea instituții sub controlul PCRM; Munteanu: Babenco, demis la socilitarea comuniștilor

by Genko Genko

După ce au votat pentru învestirea noului executiv al coaliției minoritare de guvernământ „Alianța pentru o Moldovă Europeană”, comuniștii vor să se implice activ în procesul de guvernare, astfel încât „toate candidaturile la funcţii înalte în stat, să fie consultate cu PCRM”.

Despre aceasta scrie vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, într-un mesaj pe pagina de Facebook. Mesajul liberalului vine în contextul în care Oleg Babenco, rectorul Universităţii Slavone, care a fost desemnat miercuri pentru funcţia de director general al Biroului Relaţii Interetnice a depus, joi dimineață, cerere de demisie la Cancelaria Guvernului.

Munteanu scrie că „un deputat comunist mă salută pe holurile Parlamentului, și-mi zice: Ai văzut, Valeriu, cât de repede l-am scos pe Babenco de la Biroul Relații Interetnice? Noi nu vom tolera ca trădătorii, care au părăsit PCRM să se regăsească în funcții guvernamentale. Ca să nu mai avem asemenea situaţii „neplăcute”, am insistat şi am primit acordul, ca pe viitor toate candidaturile la funcţii înalte în stat, să fie consultate cu PCRM”.

Nemulțumit de noile funcții din guvernul Gaburici este și liderul comuniștilor, Vladimir Vorodin, care a declarat că PCRM își dorește funcții de conducere în mai multe instituții care se află sub control parlamentar.

„Ne dorim funcții de conducere în mai multe instituții care se află sub control parlamentar. Formațiunea noastră va propune specialiști pentru ocuparea acestor funcții”, a spus Voronin într-o emisiune de la postul public de radio.

CITIȚI ȘI...