Vladimir Putin: Masacrul din Las Vegas „șochează prin cruzime”

by Genko Genko

Atacul armat care a făcut 58 de morți în cursul unui festival de muzică desfășurat la Las Vegas este o „crimă” care „șochează prin cruzimea ei”, a arătat luni președintele rus, Vladimir Putin, într-o telegramă de condoleanțe adresată omologului său american, Donald Trump, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Crima care a luat viața a zeci de cetățeni pașnici șochează prin cruzimea ei”, a declarat șeful statului rus în acest mesaj, citat într-un comunicat al Kremlinului, exprimându-și „compasiunea și sprijinul pentru familiile și cei apropiați” victimelor decedate.

Un atacator a deschis focul duminică seara la Las Vegas asupra unei mulțimii la un concert în aer liber, acest atac fiind cel mai sângeros din ultimele decenii comis în SUA. Stephen Paddock, bărbatul despre care se crede că a comis atacul, era mort când polițiștii au intrat în camera sa de hotel, cu vedere spre locul în care se desfășura un festival de muzică, a indicat poliția locală.

Paddock, în vârstă de 64 de ani, originar din Mesquite (statul Nevada), a deschis focul din camera sa de hotel, aflată la etajul al 32-lea, asupra a circa 22.000 de persoane prezente la festival.

CITIȚI ȘI...