Vlad Filat nu se lasă de inaugurat

by Genko Genko

La 24 februarie curent în satul Căinarii Vechi din raionul Soroca, a fost dat în exploatare un centru de sănătate. Pe lângă oficialii Ministerului Sănătății, la festivitatea de deschidere s-a afișat și președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat.

Centrul de sănătate are capacitatea de a deservi circa 7 mii de locuitori din satele Bulbocii Noi, Floriceni şi Bulboci Schineni, şi este dotat cu echipament medical ce corespunde normelor de dotare conform funcţiei şi volumului asistenţei medicale primare acordate, informează serviciul de presă al Ministerului Sănătății.

În cadrul centrului activează 2 medici de familie şi 6 asistenţi medicali.

Pentru realizarea acestui proiect a fost investită suma de 1 779 789 lei, surse financiare asigurate din proiectul Băncii Mondiale „Servicii de Sănătate şi Asistenţă Socială în Republica Moldova”.

La eveniment a fost prezent, viceministrul Sănătăţii, Octavian Grama, preşedintele raionului Soroca, Victor Său, lucrătorii medicali şi localnici și preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat.

Deși nu mai ocupă nici o funcție publică, după ce a fost demis din funcția de prim-ministru, în martie 2013, Vlad Filat continuă să participe la manifestații de acest gen. A devenit deja o tradiție ca președintele PLDM să-i însoțească pe reprezentanții partidului din Guvern la inaugurări, cum ar fi cea a Școlii sportive din Drochia, în noiembrie 2013, a Centrului de sănătate din satul Varnița, în februarie curent, a Sectorului de Poliție din Telenești și altele.

CITIȚI ȘI...