Vinieta a adus în bugetul de stat aproape 2 milioane de lei, într-o singură săptămână

by Genko Genko

În perioada 28 septembrie – 04 octombrie au fost eliberate 8.756 de viniete, ce constituie un aport la bugetul de stat de aproape 2 milioane de lei, se arată într-un comunicat al Serviciului Vamal al Republicii Moldova.

Tot în această perioadă, frontiera de stat, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe cel de intrare, a fost traversată de peste 61 de mii de autoturisme, peste 16 mii de autocamioane şi aproximativ două mii de autocare. Cele mai multe unităţi auto au trecut prin posturile vamale Leuşeni-Albiţa, Sculeni-Sculeni şi Giurgiuleşti-Galaţi.

Serviciul îndeamnă cetăţenii să achite vinieta din timp şi să nu recurgă la falsificarea vinietei sau alte acţiuni ce sfidează legislaţia. Şi asta pentru că datorită mecanismelor de control şi sistemului automatizat de evidenţă orice tentativă de fraudare va fi depistată, cu aplicarea sancţiunilor conform legii.

În perioada respectivă au fost depistate 106 cazuri contravenţionale și aplicate amenzi în sumă de peste 731 mii de lei.

Vinieta poate fi procurată sau prelungită la orice birou vamal, post vamal intern sau de frontieră, la intrarea în ţară. Actul variază de la patru până la 50 de euro.

CITIȚI ȘI...