Viktor Orban: Imigranții sunt „o problemă germană”, nu europeană

by Genko Genko

Actuala criză a imigrației și a refugiaților „nu este o problemă europeană, ci una germană”, pentru că niciun imigrant nu vrea să rămână în Ungaria, toți vor să meargă în Germania, a declarat joi premierul ungar Viktor Orban, informează Reuters și EFE.

În declarații făcute după întâlnirea de la Bruxelles cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, Orban a spus că autoritățile ungare nu permit imigranților să părăsească țara deoarece aceștia trebuie înregistrați, așa cum cer Berlinul, Viena, dar și normele europene.

„Nu-i o chestiune de strategie. Avem niște reguli foarte clare, iar Austria și Germania au spus clar că nimeni nu poate pleca fără să fie înregistrat. Nu este o strategie, pur și simplu respectăm legea”, a spus Orban.

„Problema nu este una europeană, este o problemă germană. Nimeni nu vrea să rămână în Ungaria, nici în Slovacia, Polonia sau Estonia. Toți vor să ajungă în Germania, iar treaba noastră este să-i înregistrăm”, a insistat el.

Pe de altă parte, Orban a anunțat că noua legislație ungară privind imigrația ar urma să intre în vigoare până la 15 septembrie și va include un zid, care să împiedice afluxul de imigranți.

CITIȚI ȘI...