(VIDEO) Zeci de vagoane cu blindate și tehnică militară americană au pătruns în România

by Genko Genko

Câteva zeci de vagoane cu vehicule militare au pătruns sâmbătă dimineață în România, prin vama Curtici, la frontiera cu Ungaria.

„Trenul este format din 23 de vagoane, iar încărcătura cuprinde tehnică militară ce cântăreşte aproximativ 468 de tone. Granitura feroviară a intrat în România prin vama Curtici în jurul orei 06:00 iar destinaţia este localitatea Nicolae Bălcescu din judeţul Constanţa”, potrivit Servus Hunedoara.

Convoiul de tehnică militară americană se îndreaptă către Baza Aeriană Mihail Kogăniceanu. Zeci de tancuri şi blindate sunt programate să ajungă acolo în cursul zilei de sâmbătă, 14 martie, informaţia fiind confirmată de Ministerul român al Apărării Naţionale, pentru Adevărul.

Potrivit sursei, „În perioada următoare, pe teritoriul României se efectuează mai multe transporturi de tehnică militară aparţinând Forţelor Terestre Americane dislocate în Europa. Militarii americani şi echipamentele din aceste transporturi vor participa la exerciţii comune cu militarii Armatei României”.

În ultimele săptămâni, forțele NATO se mobilizează în statele membre din estul Europei, în special în Polonia și țările baltice. Măsurile sunt luate pentru a descuraja o eventuală destabilizare a țărilor baltice de către Federația Rusă.

CITIȚI ȘI...