(VIDEO) Zeci de migranți au intrat în Ungaria, după confruntări cu polițiștii la punctul de trecere Roszke

by Genko Genko

Zeci de migranți au reușit să intre miercuri seară pe teritoriul Ungariei, după mai bine de o oră de confruntări cu polițiștii ungari la punctul de trecere a frontierei Roszke-Horgos, venind dinspre Serbia.

Ei au reușit să smulgă grilajul pus de-a latul celor două căi de acces către Ungaria, după care au avansat, iar forțele de ordine ungare s-au retras 50 de metri și au ripostat cu gaze lacrimogene.

În confruntări au fost răniți cel puțin douăzeci de polițiști ungari, potrivit guvernului de la Budapesta.

Migranții, originari din Orientul Mijlociu, mai ales din Siria și Irak, par să nu profite de intrarea pe teritoriul ungar, ci mai degrabă ‘să-și regleze conturile’ cu forțele de ordine ungare, care începând de luni noaptea le împiedică trecerea spre Europa Occidentală.

La începutul serii, circa 20 de polițiști sârbi au intervenit la rândul lor în încercarea de a-i convinge pe migranți să renunțe la intenția de a intra în Ungaria. Responsabilul cu refugiații în guvernul sârb, Aleksandar Vulin, s-a deplasat în persoană la locul incidentelor pentru a calma situația.

Anterior, autoritățile de la Budapesta au cerut Serbiei să acționeze contra migranților care „atacă” poliția ungară la granița comună.

„Un grup de migranți agresivi atacă poliția ungară cu pietre și bucăți de beton”, a declarat ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, pentru postul public de televiziune. „Acest atac vine din Serbia, de pe teritoriul sârb. De aceea, i-am cerut ferm omologului meu sârb să le ceară autorităților sârbe să acționeze imediat împotriva acestui grup de migranți agresivi”, a spus șeful diplomației ungare.

Acesta este primul incident de acest tip înregistrat după ce Ungaria și-a închis frontiera cu Serbia, pe 15 septembrie la ora 00:00.

CITIȚI ȘI...