(VIDEO) Victorie categorică pentru Bayern în derby-ul cu Dortmund

by Genko Genko

Derby-ul campionatului în Bundesliga n-a avut istoric. Elevii lui Pep Guardiola s-au impus cu 5-1 în fața eternei rivale Borussia Dortmund. Bayern nu-i mai dăduse cinci goluri rivalei din 2009, când a câștigat tot cu 5-1. Tot de atunci, Borussia Dortmund nu mai primise cu niciun adversar cinci goluri.

Thomas Muller (26, 25-penalty), Lewandowski (46, 58) și Gotze (66) au înscris pentru Bayern, în timp ce pentru Dortmund a marcat Aubameyang (36). Trei din golurile bavarezilor, așadar, au fost marcate de foști jucători ai Borussiei Dortmund.

Trupa tehnicianului catalan a egalat cel mai bun start de sezon din istoria clubului, reușit de Heynckes în 2013, cu opt victorii după opt meciuri. Și golaverajul, +24, este identic!

Lewandowski a marcat al 19-lea gol în cele 13 meciuri jucate în acest sezon (club și națională) și la 12 în ultimele patru partide. Totodată, atacantul polonez a devenit primul fotbalist cu cel puțin cinci goluri atât pentru Bayern, cât și pentru Dortmund, în istoria Der Klassiker. Mai mult, Lewa, cu 10 goluri, l-a depășit pe Robben în clasamentul principalilor marcatori din derby, în secolul 21.

CITIȚI ȘI...