(VIDEO) Varianta chineză a Tesla Model S; Performanțe excelente

by Genko Genko

Un constructor chinez s-a inspirat destul de mult de la Tesla Model atunci când a lansat conceptul LeSEE, gândit ca o mașină autonomă complet electrică.

Știm deja că Europa este o adevărată muză pentru piața auto chineză. Nici americanii nu au fost uitați, drept dovadă că Tesla Model S va avea un rival care îi seamănă extrem de mult, construit în China, scrie automarket.ro

Unul dintre cei mai mari giganți tehnologici din China, Le Eco, va expune în cadrul Salonului Auto de la Beijing, la finalul acestei luni, un concept botezat LeSEE (abrevierea de la Super Electric Ecosystem). Coincidență sau nu, prototipul adoptă liniile simple și echilibrate ale lui Tesla Model S și, culmea, poate fi comandat de la distanță prin intermediul unei aplicații. Exact ca Model S.

Pentru cei care se gândeau deja la încă un plagiat, trebuie să spunem că noul LeSEE poate oferi deja rulare complet autonomă și, în versiune de serie, va oferi performanțe foarte bune. Chiar mai bune decât cele ale lui Model S. Ne referim atât la eficiență, cât și la performanțele de accelerare. Până acum, Le Eco nu a dezvăluit decât viteza maximă: 210 km/h, destul de bună pntru un vehicul electric.

Modelul de serie va putea fi conectat la o platformă cloud, oferind un sistem multimedia mereu actualizat, rulare a clipurilor video și redare audio pentru fiecare pasager în parte. Pachetul tehnologic va fi completat de o arhitectură împrumutată de la Aston Martin și Farraday Future.

CITIȚI ȘI...