(VIDEO) Un robot a reușit să rezolve cubul lui Rubik în ceva mai mult de o jumătate de secundă, un nou record

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Robotul „Sub1 Reloaded” a reușit să rezolve cubul lui Rubik în 637 milisecunde, cel mai bun timp de la inventarea cubului în urmă cu 30 de ani, relatează vineri livescience.com.

Potrivit sursei citate, robotul reușește să rezolve puzzle-ul 3D de zece ori mai repede decât omul care deține recordul mondial.

În ceva mai mult de o jumătate de secundă (0,637 secunde), robotul „Sub1 Reloaded” a reușit să facă toate părțile cubului lui Rubik să arate o singură culoare. El a reușit să depășească astfel precedentul record de 0,887 secunde, deținut de o versiune anterioară a aceluiași robot care utiliza un procesor diferit.

Compania germană de tehnologie Infineon a organizat evenimentul la târgul Electronica de la Munchen din această săptămână, ca un mod de a scoate un evidență tehnologia mașinilor care se conduc singure. Compania a prezentat cu acest prilej unul dintre microcipurile robotului „Sub1 Reloaded”.

„Este necesară o putere uriașă de calcul pentru a rezolva un puzzle atât de complex cu o mașină. În cazul ‘Sub1 Reloaded’, capacitatea de control motrice a fost asigurată de un microcip din familia AURIX? a Infineon, similar cu cel utilizat în sistemele de asistență a șoferului”, informează Infineon într-un comunicat.

Infineon susține că sunt posibile 42 de cvintilioane de combinații ale pătratelor colorate ale cubului lui Rubik.

Tentativa de depășire a recordului mondial a început cu apăsarea unui buton. Camerele cu senzori au avut obturatoarele înlăturate, astfel că computerul a putut vedea cum era asamblat cubul. Cipul de calcul, sau creierul mașinii, cum a fost numit de Infineon, a determinat apoi cea mai rapidă soluție. Comanda de execuție a fost trimisă unui număr de șase brațe cu mișcare controlată.

Deși orice cub al lui Rubik poate fi rezolvat în doar 20 de mișcări, inginerul Infineon Albert Beer nu a proiectat computerul pentru a utiliza cele mai puține mișcări. În schimb, mașina a fost programată să realizeze cel mai bun timp, ceea ce i-a permis robotului „Sub1 Reloaded” să realizeze mișcări suplimentare pentru a-și realiza obiectivul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...