(VIDEO) Un canal TV propagandist anunță că separatiştii cuceresc Debalţevo; Kievul neagă ştirea

by Genko Genko

Principalul canal de propaganda TV din Rusia, LifeNews, a anunţat că orașul ucrainean Debalțevo intră treptat sub controlul separatiștilor proruși. În material video, reporterul susține că „militanții din republicile autonome Lugansk și Donețk” au intrat în oraș, iar în centrul Debalțevo se dau lupte crâncene.

Informația nu este însă confirmată de oficialii sau presa din Ucraina, care susțin că Debalțevo continuă să fie controlat de trupele ucrainene, orașul fiind însă ținta atacurilor succesive ale separatiștilor.

„Acum are loc operațiunea de dezarmare a luptătorilor ucraineni. În paralel artileria ucraineană bombardează pozițiile separatiștilor în Debalțevo, inclusiv pozițiile ucrainene”, susține reporterul canalului TV de propaganda.

Totodată, LifeNews afirmă că multi soldați din Ucraina nu știu că a fost anunțat armistițiu.

LifeNews susține, de asemenea, că „curățarea” orașului Debalțevo de restul forțelor ucrainene este o „experiență fără precedent în istoria conflictului din Donbas”. Pentru prima dată, operațiunea este realizată în comun de „milițiile DNR şi LNR”.

amintim că cinci soldați ucraineni au fost uciși și 14 au fost răniți în luptele ce au avut loc în ultimele 24 de ore în estul separatist al Ucrainei, în pofida armistițiului intrat în vigoare la 15 februarie, a anunțat un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, citat de AFP.

„Majoritatea au murit în jurul orașului Debalțevo”, zona cea mai tensionată de pe linia frontului, a precizat purtătorul de cuvânt Vladislav Seleznev.

CITIȚI ȘI...