(VIDEO) Un arbitru moldovean, suspendat pe viață din fotbal

by Genko Genko

Arbitrul moldovean Serghei Derenov a fost suspendat pe viață din activitate, după ce a comis mai multe greșeli la partida Zimbru – Sheriff, din Divizia Națională, în favoarea echipei din Tiraspol.

Decizia a fost luată de către Comitetul de Arbitri al FMF, care a constatat „gravele și multiplele greșeli de arbitraj în meciul ordinar din cadrul Campionatului Republicii Moldova la Fotbal Divizia Națională, etapa VI, FC Zimbru – FC Sheriff disputat la data de 28.08.2015”. Potrivit comitetului, Derenov a „prejudiciat grav” meciul.

De asemenea, Comitetul de Arbitri a decis:

– a aproba nota negativă cu care a fost notat arbitrul Serghei Derenov pentru arbitrajul prestat în meciul sus menționat;

– a-l exclude pe viață din activitatea de arbitraj pe arbitrul Serghei Derenov;

– a recomanda Comitetului Executiv FMF rezilierea Contractului încheiat cu acesta, încetarea colaborării cu Serghei Derenov, excluderea din lista arbitrilor FMF și a solicita retragerea lui din lista arbitrilor FIFA.

Derenov a fost acuzat de către conducerea clubului Zimbru că ar fi arbitrat meciul cu Sheriff în favoarea clubului din Tiraspol, incriminând eliminarea unui jucător chișinăuian și neacordarea unui penalty.

CITIȚI ȘI...