(VIDEO) Ucraina: „Nucleul teroriștilor” a fost distrus

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Armata ucraineană a distrus mai mult de zece arme grele într-un atac împotriva convoiului insurgenților care se retrăgeau din Slaviansk înspre Donețk și Gorlovka (est), a anunțat luni ministrul ucrainean al apărării Valeri Gheletei, apreciind că a fost distrus „nucleul” capacităților separatiștilor proruși.

Aproximativ 2.000 de insurgenți proruși au părăsit la sfârșitul săptămânii trecute orașele Slaviansk și Kramatorsk, bastioane ale separatiștilor în nordul regiunii Donețk, retrăgându-se la Donețk — centru administrativ al regiunii omonime — și Gorlovka.

Trupele ucrainene au ocupat orașele din nordul regiunii Donețk și își continuă ofensiva în sudul acestei regiuni.

Potrivit ministrului apărării, armata a aflat în ultimul moment despre coloana rebelilor. Aceasta a fost destul de lungă și mulți dintre ei au reușit să se replieze în sud.

„Consider că ‘nucleul’ coloanei rebelilor, constituit din mai mult de zece arme grele, a fost neutralizat”, a declarat ministrul Gheletei într-un interviu acordat postului de televiziune ucrainean TSN.

Ministrul a negat informațiile conform cărora teroriștii proruși, în timpul retragerii, ar fi recurs la copii pentru a se proteja de militarii ucraineni.

„Nu există informații că s-ar fi folosit de copii. Când am ajuns acolo nu am găsit niciun cadavrul de copil. Credeți-mă, niciun copil ucis nu a fost găsit, dacă se întâmpla acest lucru, mass-media ar fi aflat. Ar trebui să credeți în ceea ce spun militarii”, a mai spus ministrul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...