(VIDEO) Ucraina: General rus, responsabil de punerea în aplicare a Acordului de la Minsk, comandant al rebelilor

by Genko Genko

Printre comandanții insurgenților din zona Debalțevo, presa din Ucraina l-a identificat pe adjunctul comandantului forțelor terestre ruse, generalul Alexandr Lențov, scrie Unian, care afirmă că generalul rus a ajuns în Donbas în septembrie 2014, fiind însărcinat să asigure punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk.

Presa rusă a realizat un nou material despre operațiunile militare de la Debalțevo, iar printre comandanții separatiști apare și generalul rus în cauza, ceea ce denotă că ordinele reale ale generalului sunt altele, decât cele care ar asigura punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk, scrie sursa citată.

Lențov a fost surprins în prima linie la comanda separatiștilor care atacă forțele din Debalțevo. În înregistrarea video, generalul este prezentat drept comandant al unei „unități ale milițiilor rebele” din așa-zisa „republică Lugansk”.

În materialul video, Lențov afirmă că armata ucraineană se predă pentru că este încercuită. Acesta nu poartă uniforma de general, ci este îmbrăcat în haine de camuflaj ca și ceilalți luptători.

De menționat că, pe 31 iulie 2013 Alexandr Lențov a fost numit comandant adjunct al Forțelor Terestre ale Federației Ruse. Înainte de această numire, el a fost comandant adjunct al trupe aeropurtate din Rusia.

CITIȚI ȘI...