(VIDEO) Trei adolescente britanice au aşteptat autobuzul 18 ore pentru a ajunge la ISIS

by Genko Genko

O înregistrare realizată de camerele de supraveghere din Istanbul a surprins o etapă din parcursul celor trei adolescente britanice care au fugit din ţară pentru a se alătura Statului Islamic (ISIS).

Shamima Begum şi Amira Abase, ambele în vârstă de 15 ani, şi Kadiza Sultana, de 16 ani, s-au îmbarcat în data de 17 ferbuarie pe aeroportul londonez Gatwick la bordul unui avion cu destinaţia Istanbul.

Imaginile le arată pe cele trei în staţia de autobuz Bayrampasa. Conform BBC, cele trei au aşteptat circa 18 ore în încăperile a două companii de transport înainte de a lua o cursă către Urfa, aproape de graniţa cu Siria.

Corespondentul postului britanic menționează că a fost contactat de un individ, Ali Kathem, care a pretins că se ocupă cu trecerea oamenilor peste graniţă. Potrivit acestuia, fetele au fost îmbarcate în maşini de militanţi ISIS de îndată ce au trecut frontiera.

Conform poliţiei britanice, aproximativ 60 de femei şi fete din Anglia ar fi călătorit în Siria, dintre care 22 doar în ultimul an.

CITIȚI ȘI...