(VIDEO) TOP Box-Office: Cinci cele mai urmărite filme în weekend

by Genko Genko

Producția Disney „Moana” continuă să domine box-office-ul nord-american pentru a doua săptămână consecutiv, potrivit cifrelor provizorii oferite duminică de compania Exhibitor Relations și citate de Agerpres.

Cu o regie semnată de John Musker și de Ron Clements, pelicula, cu încasări de 28,4 de milioane de dolari pe parcursul weekend-ului și de 119,9 de milioane în două săptămâni, relatează aventurile unei prințese Disney atipice în apele Pacificului, în compania demi-zeului Maui.

Pe locul al doilea se menține „Fantastic Beasts and Where to Find Them”, o adaptare a romanului lui J.K.Rowling, cu Eddie Redmayne, actorul britanic recompensat cu Oscar, în rolul principal. Filmul, dedicat aventurilor antieroului fantastic Newt Scamander, a obținut încasări de 18,54 milioane de dolari pe parcusul weekend-ului și de 183,5 de milioane de dolari în trei săptămâni.

Locul al treilea este ocupat de filmul de science-fiction al regizorului canadian Denis Villeneuve, „Arrival”, în urcare două locuri. Filmul, aflat în cursa pentru Oscaruri, a obținut 7,3 milioane în al patrulea weekend de proiecții în cinematografe și 73,1 de la lansarea sa pe ecrane.

Pe locul al patrulea regăsim thriller-ul romantic „Allied”, de Robert Zemeckis, cu Marion Cotillard și Brad Pitt în rolurile principale. Pelicula, a cărei acțiune se petrecere în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a avut încasări de 7 milioane în acest weekend și de 28,9 de milioane în 5 săptămâni în cinematografe.

Ultima producție a studiourilor Disney/Marvel, „Doctor Strange”, ajunge pe poziția a 5-a în acest week-end, cu încasări de 6,5 peste weekend și 215,3 de la lansarea sa în urmă cu cinci săptămâni.

CITIȚI ȘI...