(VIDEO) Tinerii ruși tânjesc după URSS: Lumii ar trebui să-i fie frică de noi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Generația tânără din Rusia tânjește după URSS, care s-a impus cândva la nivel internațional și care conducea lumea umăr la umăr cu Statele Unite. Uniunea care cândva și-a extins influența în cele mai îndepărtate colțuri.

Oksana Cherniseva, o studentă la jurnalism de la Universitatea Internațională din Moscova, are aceeași viziune ca a președintelui Vladimir Putin. Potrivit tinerei, destrămarea Uniunii Sovietice a fost un dezastru, se arată într-un reportaj de Ziua Rusiei, transmis de The Independent.

„Obișnuiam să fim uriași și puternici, apoi totul s-a prăbușit”, a spus ea despre Uniunea Sovietică. Însă, ceea ce pentru Putin, care are 61 de ani, este un sentiment al gloriei trecute, pentru Cherniseva, de 18 ani, este o opinie bazată aproape în totalitate pe poveștile pe care le știe de la părinții ei. Studenta s-a născut la cinci ani după destrămarea Uniunii Sovietice.

Se pare că mișcările lui Putin de anul acesta, cum ar fi anexarea Crimeii și susținerea separatiștilor din estul Ucrainei, au căpătat rezonanță în rândul tinerei generații, care nu are amintiri legate de perioada sovietică, însă tânjește după puterea ei.

Potrivit Levada Centre, o organizație independentă de sondare din Moscova, popularitatea lui Putin este mai mare în rândul tinerilor decât în cazul generației mai vârstnice.

Pentru Cherniseva, imaginea unei vaste puteri militare care impune respectul la nivel global arată foarte bine. „Cred că lumii ar trebui să îi fie frică de noi. A-i fi frica înseamnă să ne respecte”, a încheiat tânăra.

În campusuri, elevii care nu împart viziunile lui Putin sunt depășiți numeric de cei care tânjesc după vremurile URSS și, desigur, sunt hărțuiți pentru opiniile lor.

„În Rusia este foarte ușor să mergi la închisoare”, a declarat prietenul Oksanei Cherniseva, Anton Kusakin, în vârstă de 20, care a lucrat pentru liderul opoziției, Alexei Navalny, anul trecut. Anexarea Crimeei de către Putin „a stricat totul”, a spus el.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...