(VIDEO) SUA: 30 de răniți într-o bătaie cu perne la academia militară West Point

by Genko Genko

Treizeci de cadeți din primul an de la West Point, cea mai prestigioasă academie militară din SUA, au fost răniți după ce tradiționala bătaie cu perne care marchează sfârșitul primei veri de antrenament s-a transformat într-una sângeroasă, a relatat vineri New York Times, potrivit AFP.

Unii dintre tineri se pare că au pus obiecte în fețele de pernă, iar printre tipurile de răni suferite se numără 24 de comoții cerebrale, un picior rupt și umeri dislocați, potrivit conducerii West Point, citată de publicația americană.

Această bătaie cu perne, care a avut loc în acest an la 20 august, este o tradiție veche de peste un secol, care încheie sfârșitul unei veri cu antrenamente extrem de dure. Însă în acest an, unii dintre cadeți se pare că au ales să bage în fața de pernă casca pe care trebuiau să o poarte pe cap în timpul bătăii, adaugă ziarul citat.

O înregistrare video postată pe YouTube arată cum sute de studenți se bat cu perne în curtea academiei, iar pe Twitter pot fi găsite fotografii cu cadeți care sângerează.

West Point a anunțat deschiderea unei anchete, însă nicio măsură disciplinară nu a fost luată până acum, din lipsă de probe, iar conducerea intenționează să păstreze tradiția.

În 2012, un student a pus în fața de pernă o cutie mică de metal. Bătaia cu perne a fost anulată anul următor, dar restabilită în 2014.

CITIȚI ȘI...