(VIDEO) Serbia a stabilit un record Guiness la meciul cu Portugalia

by Genko Genko

Serbia a terminat grupa din preliminariile pentru Euro 2016 pe penultimul loc, cu doar 4 puncte acumulate în opt partide. În ultimul meci al calificărilor, acasă, cu Portugalia, a pierdut cu 1-2, după un meci în care a avut doi eliminați.

Cu toate aceastea, plavii au bătut un record mondial Guiness, după ce au avut nu mai puțin de patru căpitani diferiți în meciul cu lusitanii. Mai mult decât atât, cei patru căpitani au schimbat banderola în decurs de doar opt minute.

Aleksander Kolarov, fundașul lui Manchester City, a început meciul ca titular și căpitan de echipă. În minutul 77, a fost înlocuit cu Obradovic, iar banderola a ajuns la Nemanja Matic. Mijlocașul lui Chelsea a fost căpitan doar patru minute, înainte de a fi eliminat, în minutul 81, pentru că a reacționat violent după o intrare mai dură a mijlocașului lui FC Porto, Andre. Matic l-a lovit cu pumnul și a văzut cartonașul roșu.

Înainte de a părăsi terenul de joc, Matic i-a pasat banderola lui Zoran Tosic, mijlocașul lui CSKA Moscova. Nici acesta nu a purtat banderola mai mult de 4 minute, întrucât a fost înlocuit în minutul 85 cu Sulejmani. În fine, banderola a ajuns apoi, pentru ultimele cinci minute de joc, la Vladimir Stojkovic, portarul lui Maccabi Tel Aviv.

Astfel, banderola a fost purtată de patru persoane diferite în decurs de doar opt minute, din minutul 77 (Kolarov) în minutul 85 (Stojkovic).

CITIȚI ȘI...