(VIDEO) Rusia avertizează România: Vă vom anihila toată flota

by Genko Genko

Rusia a început manevre militare la Marea Neagră, în insula Crimeea, ca o reacție de răspuns după ce NATO a anunțat că își va întări capacităţile sale în estul Europei, inclusiv în România.

Un expert militar rus, intervievat de TVR, și-a manifestat direct nemulțumirea față de acțiunile NATO de întărire a apărării, după destabilizarea Ucrainei de către Moscova.

Vladimir Evseev, directorul Centrului pentru Studii Politico-Militare din Moscova, a avertizat că România ar trebui să trateze cu mai multă atenție forțele navale rusești din Crimeea.

„Pe teritoriul Crimeei, în prezent se formează o grupare de forţe armate terestre bine pregatită şi de sine stătătoare. Vor fi prezente acolo diferite dispozitive, capabile să neutralizeze toate ameninţările posibile. Din păcate, dacă România se va lăsa antrenată într-o asfel de confruntare, atunci este imposibil ca o serie de obiective militare din România să nu fie trecute pe lista acelor ţinte care vor fi neutralizate cu diferite tipuri de arme”, a avertizat expertul rus.

După evaluările militare fpcute de Rusia, din acele baze militare ce urmează să fie amenajate în România pot fi lansate nu numai dispozitive antirachetă.

„Rusia este foarte îngrijorată că de acolo pot fi lansate şi rachete de croazieră sau alte dipozitive de genul ăsta. Rusia va fi obligată să reacţioneze nu numai la apariţia centrelor de comandă, dar şi la depozitele de armament sau altă infrastructură militară. Ştim că în România se poate crea şi potenţial ofensiv, de aceea vom căuta şi mijloace de a anihila flota militară românească. Cred că va creşte confruntarea dintre ţările noastre şi din păcate avem motive să credem asta”, a mai spus acesta.

Alianţa Nord-Atlantică va construi, anul acesta, centre multinaţionale de comandă în România, Bulgaria, Polonia şi în ţările baltice.

CITIȚI ȘI...