(VIDEO) Refugiatul sirian lovit de o jurnalistă maghiară va antrena o echipă de fotbal din Spania

by Genko Genko

Osama Abdul Mohsen și Zaid, tată și fiu, sunt doi dintre sutele de mii de refugiați sirieni care încearcă să ajungă în vestul Europei.

Ar fi rămas doi anonimi dacă n-ar fi fost eroii unui moment incredibil săptămâna trecută, la granița dintre Serbia și Ungaria.

Au fost trântiți intenționat de o jurnalistă maghiară, în timp ce încercau să scape de poliție. Spania le-a oferit acum azil și tatălui posibilitatea să antreneze o echipă de fotbal.

Osama încerca să treacă în Ungaria alături de alte sute de refugiați, fugind de poliția maghiară, pe un câmp deschis. Petra Laszlo, cameraman la o televiziune maghiară, i-a pus efectiv piedică sirianului, care tocmai scăpase de un placaj al unui polițist.

Povestea a făcut deja înconjurul lumii și astfel s-a descoperit că Osama era antrenor de fotbal în Siria, iar fiul său visează să ajungă fotbalist într-o zi. Miguel Angel Galan, șeful școlii de antrenori ai Federației Spaniole de Fotbal a decis să îi ofere ajutor refugiatului sirian, care după incidentul din Ungaria a ajuns la Munchen.

Astfel, scrie Marca, Galan a luat legătura cu autoritățile din Getafe și cu unul dintre elevii săi de la școala de antrenori, Mohamed Labrouzi, un tehnician în vârstă de 23 de ani născut în Maroc. A mers cu acesta în Bavaria și i-a propus lui Osama să vină la Madrid, pentru a obține nu doar azil, ci și un loc de muncă, la una dintre echipele de copii din Getafe.

Osama era așteptat miercuri noaptea în capitala Spaniei, unde urma să vină cu autocarul, pentru că din cauza problemelor cu viza nu poate zbura, nefiind primit la bordul vreunui avion.

CITIȚI ȘI...