(VIDEO) Real Madrid a avut nevoie de prelungiri pentru a câștiga Cupa Mondială a Cluburilor

by Genko Genko

Real Madrid a câştigat, duminică, Cupa Mondială a Cluburilor, impunându-se cu scorul de 4-2, după prelungiri, în finala cu echipa japoneză Kashima Antlers, disputată la Yokohama.

Partida a fost una surprinzător de echilibrată, japonezii fiind foarte aproape de a furniza una dintre marile surprize ale anului în fotbal, având 2:1 în minutul 60, după ce Benzema deschisese scorul (9) iar Shibasaki punctase de 2 ori (52).

Ronaldo a egalat însă în minutul 60, din penalty, și în ciuda a trei ocazii uriașe ale japonezilor pe final, a trimis meciul în prelungiri, unde tot el a marcat de 2 ori.

Ronaldo a egalat cu această ocazie un record vechi de mai bine de 50 de ani, deținut de Pele, marcând un hattrick într-o finală a acestei competiții.

Lusitanul ajuns la 31 de ani i-a egalat în topul celor mai buni marcatori ai CM al Cluburilor pe Delgado, Luis Suarez și Lionel Messi, fiecare având câte cinci goluri marcate.

Cristiano Ronaldo a devenit și primul fotbalist care câștigă într-un singur an Champions League, Campionatul European, CM al Cluburilor și Balonul de Aur.

CITIȚI ȘI...