(VIDEO) Primele 3 lucruri pe care vrea Năstase să le facă președintele Dodon: „Așa poate demonstra că nu e omul lui Plahotniuc”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Igor Dodon, după ce va fi învestit în funcția de președinte, ar trebui să facă trei lucruri primordiale pentru a demonstra că nu este „omul lui Plahotniuc”, susține liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase.

Năstase spune că primul lucru pe care trebuie să-l facă Dodon este să formuleze anumite scrisori pe care să le transmită instituțiilor internaționale în vederea investigării furtului miliardului și a spălărilor de bani prin sistemul bancar moldovenesc.

De asemenea, Năstase îi cere lui Dodon să nu admită numirea unui procuror general controlat de Plahotniuc, dar și să reformeze Consiliul de Securitate cu „oameni integri și serioși”, iar odată având acces la „informația secretă” să acționeze conform situației.

Un alt lucru este să „insiste pe lângă instituțiile statului și cele internaționale la o anchetă despre ce s-a spus în spațiul public în ultima perioadă despre Plahotniuc”.

„Prin demersurile sale, ca un oficial al acestui stat, altfel decât a procedat Timofti, poate să demonstreze că nu este în buzunarul de la spatele lui Plahotniuc”, a declarat Năstase.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...