(VIDEO) Polițist ce ia mită, restabilit în funcție; cum comentează Diaconu acest caz

by Genko Genko

Un șofer din capitală l-a mituit pe un polițist de două ori apoi a trimis imaginile la mai multe posturi de televiziune. Credea că polițistul corupt nu mai activează, dar mare i-a fost mirarea când a fost staționat, din nou, de același individ îmbrăcat în uniformă.

Ghenadie Perepelicinîi, cel ce l-a denunțat pe polițistul corupt în vara trecută, l-a filmat cum activa fără griji în zona Calea Basarabiei din capitală. Mare i-a fost mirarea să-l vadă în exercițiul funcțiunii, mai ales că știa că acesta fusese demis.

Conform Inspectoratului Național de Patrulare, polițistul corupt a fost demis în toamna anului trecut, dar a fost restabilit în funcție de către Judecătoria Centru.

Fostul șef al polițistului corupt, actual Viceministru de Interne, Sergiu Diaconu, a comentat pe o rețea de socializare acest caz: ”În conformitate cu legislația, dacă instanța de judecată decide restabilirea în funcție, MAI este obligat să execute această decizie. Cazuri de astea avem foarte multe: noi concediem pentru lipsa de integritate, dar în urma deciziilor instanțelor de judecată suntem nevoiți să restabilim și să achităm toate salariile și chiar cheltuielile de judecată”.

CITIȚI ȘI...