(VIDEO) Curtea Supremă Administrativă a Ucrainei ar putea deschide drumul armatei ruse spre Kiev

by Genko Genko

Curtea Supremă Administrativă din Ucraina a afirmat că pune sub semnul întrebării legitimitatea noii puteri de la Kiev, relatează TSN.

În cazul în care Curtea ar veni cu un verdict în acest sens, i-ar da încă un motiv Rusiei pentru a merge cu armata până în Kiev, cu scopul de a-l repune în funcţie pe fostul preşedinte, Viktor Ianukovici, avertizează jurnaliștii ucraineni.

Presa din Ucraina mai vorbeşte despre faptul că judecătorii de la Curtea Supremă Administrativă a Ucrainei ar fi apropiaţi ai fostului preşedinte Viktor Ianukovici şi ar urmări readucerea acestuia la conducerea ţării.

Mai mult chiar, judecătorii Curții ar putea să nu recunoască nici alegerile din 25 mai.

Între timp, Rada Supremă de la Kiev a schimbat o treime din componenţa Curţii Constituţionale, în încercarea de a preveni urmările unor astfel de decizii din partea CSA.

Independet aminteşte că Viktor Ianukovici a declarat în conferinţa de presă de marţi, 11 martie susţinută la Rostov-pe-Don că este ”preşedintele legitim al Ucrainei” şi a asigurat că se va întoarce în curând la Kiev.

„Vreau să vă spun că rămân nu doar preşedinte legitim, dar şi comandantul suprem al Armatei. Eu nu mi-am depus mandatul. Nu a mai rămas mult şi mă voi întoarce la Kiev“, a declarat acesta.

Ţinând cont de declaraţiile lui Ianukovici, dar şi reacţia de ultimă oră a Curţii Supreme Administrative a Ucrainei, există toate temerile ca acest scenariu neprevăzut să fie pus în aplicare, astfel deschizându-se drumul armatei ruse, prin declararea de către Curte drept nelegitimă actuala guvernare.

CITIȚI ȘI...