(VIDEO) Pe cine ar salva Putin mai întâi de la înec: pe Erdogan sau pe Poroșenko?

by Genko Genko

Președintele rus Vladimir Putin a fost pus joi în dificultate în timpul „Liniei directe” cu populația – sesiunea anuală de întrebări-răspunsuri cu cetățenii ruși – când a fost întrebat pe cine ar salva mai întâi de la înec, pe Erdogan sau pe Poroșenko.

Adolescenta Varia Kuznețova, de 12 ani, l-a întrebat pe Putin: dacă Erdogan și Poroșenko s-ar îneca, pe care dintre cei doi ar sări să-l salveze mai întâi? Președintele rus a zâmbit și a spus că întrebarea fetei l-a pus în încurcătură.

„Atunci când cineva decide să se înece, el nu mai poate fi salvat. Dar noi, desigur, suntem gata să întindem o mână de ajutor și de prietenie oricărui partener al nostru, dacă acesta evident dorește” acest lucru, a răspuns Vladimir Putin, citat de TASS.

Președintele rus a subliniat că el consideră Turcia o țară prietenă, la fel și poporul turc, dar că există unele probleme cu unii oameni politici, al căror comportament nu este tocmai adecvat.

Rusia nu este și nu va ajunge într-o încercuire ostilă, s-a declarat convins președintele rus Vladimir Putin, în cadrul dialogului direct cu populația, relatează TASS.

Turcia a doborât anul trecut un bombardier rusesc Su-24 la granița cu Siria, pe motiv că i-a încălcat granița, provocând o criză fără precedent în relațiile cu Rusia cel puțin în ultimii 50 de ani. Relațiile cu Ucraina sunt extrem de tensionate deja de mai bine de doi ani.

Acum un an, Putin a fost întrebat cum ar acționa dacă s-ar îneca Obama. Liderul de la Kremlin a răspuns că l-ar salva și că crede că președintele american ar proceda la fel.

CITIȚI ȘI...