(VIDEO) Paradă militară grandioasă în Coreea de Nord

by Genko Genko

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat sâmbătă că ţara sa este pregătită să facă faţă oricărei ameninţări din partea Statelor Unite, în cadrul unei parade militare de amploare, cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a Partidului Muncitorilor.

Parada, la care participat mii de soldaţi şi principalele componente ale arsenalului militar nord-coreean, a dat startul uneia dintre cele mai mari ceremonii din Coreea de Nord, un eveniment menit să arate lumii întregi şi poporului că dinastia Kim deţine controlul ferm, iar puterea sa militară este pe măsură.

Spectacolul urma să fie cel mai impresionant de când Kim Jong-un a preluat puterea, la sfârşitul lui 2011, după moartea tatălui său, Kim Jong-il. Imaginile din satelit sugerează că parada militară urma să fie cea mai mare desfăşurată vreodată în Coreea de Nord.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat în timpul impunătoarei parade că țara sa este pregătită să facă față „oricărui război provocat de SUA”.

„Astăzi, partidul nostru afirmă cu hotărâre că forțele noastre armate revoluționare sunt capabile să facă față oricărui război provocat de SUA și noi suntem gata să ne apărăm poporul și cerul albastru deasupra patriei noastre”, a subliniat liderul nord-coreean.

CITIȚI ȘI...